Využívejte aplikace pro zasílání požadavků, vzkazuje magistrát

Využívejte aplikace pro zasílání požadavků, vzkazuje magistrát
ilustrační foto

Webové stránky města Prostějova umožňují uživatelům mimo jiné i zadávat upozornění takzvaně „nad mapou“. Odkaz s názvem Požadavky občanů, který je dostupný přímo z titulní stránky, po rozkliknutí nabídne dvě aplikace.

První z nich jsou Otázky a odpovědi. Ty jsou určeny pro dotazy týkající se činnosti Magistrátu města Prostějova nebo Zastupitelstva města Prostějova. Jednotlivé dotazy se zobrazí po zodpovězení příslušným pracovníkem na webu města.

Druhou jsou Požadavky občanů nad mapou. Tuto funkci můžete použít i v mobilní aplikaci Prostějov v mobilu. Výhodou „Požadavků občanů nad mapou“ je možnost upozornit na problematické místo přímo s danými souřadnicemi nebo fotografií. Po obdržení upozornění je požadavek takzvaně „v řešení“, což znamená, že je odeslán příslušnému odboru. Po obdržení a zveřejnění odpovědi přijde zpráva o vyřešení požadavku na e-mailovou adresu přímo zadavateli, zároveň se zobrazí na webových stránkách města.

„Tato aplikace již funguje na městských stránkách několik let, zatím ji však využívá pouze malý okruh uživatelů, proto na ni znovu upozorňujeme,“ konstatoval vedoucí odboru informačních technologií Jan Števko. (red)

Poslat nový komentář