Před prostějovským soudem dnes opět stane elitní policista

Před prostějovským soudem dnes opět stane elitní policista
ilustrační foto

Dnes po poledni se u prostějovského okresního soudu opět otevře kauza Daniela Vlachynského. Elitní policista, který slouží v ochrance ministra obrany, se před soudce Petra Vrtěla postaví kvůli incidentu, který se udál před dvěma lety v Otaslavicích.

Státní zástupce žene Vlachynského před soud za potyčku, která se odehrála před sokolovnou v Otaslavicích na Prostějovsku. Vlachynský se tam nad ránem podle obžaloby zapojil do bitky před diskotékou. „Bezdůvodně napadl poškozeného, zaklekl jej na zemi a opakovaně jej udeřil pěstí do obličeje,“ napsal žalobce s tím, že napadený po útoku skončil v bezvědomí se zlomeným nosem, zraněnou čelistí a zlomeninou spodiny očnice.

V předchozím jednání, které se uskutečnilo v květnu, Vlachynský úmyslný útok rozhodně popřel. Po rodinné oslavě se prý rozhodl večer ještě s kamarádem zajít na diskotéku, kde jen střídmě popil. Při bitce se snažil podle svých slov aktéry od sebe odtrhávat. Když takto držel dva muže, jeden z nich prý od někoho dostal pár ran pěstí do obličeje, zavrávoral a spadl, přičemž na sebe strhl i policistu. Ten se chtěl na zemi vymanit z jeho sevření, proto jej prý udeřil do hrudníku. Po bitce pak Vlachynský podle svých slov odešel pryč.

Senát soudce Vrtěla nakonec uznal policistu vinným z pokusu ublížení na zdraví a výtržnictví a udělil mu tříletý trest s podmíněným odkladem na 3,5 roku. Proti tomu se Vlachynský odvolal a senát odvolacího krajského soudu v Brně v čele s Halinou Černou rozsudek zrušil. Zároveň nařídil, aby posudek prostějovský soud zhodnotil a také aby přistoupil k rekonstrukci přímo na místě činu.

Na jaké pozici u ochranné služby nyní Vlachynský slouží, se PvNovinkám nepodařilo zjistit. Vedení útvaru redakci odkázalo na zákon o služebním poměru, který v podobných případech umožňuje nadřízenému zprostit policistu výkonu služby. Ten je pak doma za polovinu platu. (ber)

Komentáře

Udělal bych mu to samé,bl.bovi

Poslat nový komentář