Bude horko! Už o víkendu!

Bude horko! Už o víkendu!
ilustrační foto

Milovníci letního počasí se opět dočkají, meteorologové totiž slibují oteplení. Teploty v průběhu celého týdne porostou a o víkendu by se měly pohybovat kolem tropických třicítek.

V pondělí bude převážně polojasno, zejména v Čechách pak ojediněle nízká oblačnost nebo mlhy. Během dne ještě meteorologové očekávají při zvětšené oblačnosti místy přeháňky i bouřky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 21 až 25 stupni Celsia, na horách pak kolem 16 stupňů. Slabý proměnlivý, během dne mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

V úterý bude ještě převážně oblačno, na severu Česka pak ojediněle přeháňky. Nejvyšší teploty budou mezi 20 až 24 stupni Celsia. Na jihovýchodě země teplota vystoupá až na 26 stupňů. Slabý, během dne přechodně mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Ve středu bude polojasno až oblačno, na horách na severu a severovýchodě ojediněle přeháňky. Nejvyšší denní teploty budou 21 až 25 stupňů Celsia. Bude vát slabý proměnlivý nebo severozápadní vítr do 4 m/s.

Ve čtvrtek bude podle meteorologů polojasno až oblačno, během dne v Čechách mohou být přeháňky nebo bouřky. Na jihozápadě pak budou srážky častější. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s.

V pátek bude polojasno, zejména v odpoledních a večerních hodinách přechodně až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 stupňů Celsia. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

O víkendu bude polojasno, v odpoledních a večerních hodinách přechodně až oblačno, na horách místy jinde jen ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty 27 až 32 °C.

(Zdroj: ČHMÚ)

Ilustrační foto: ber

Poslat nový komentář