O cyklostezce z Prostějova do Olomouce rozhodne kraj

O cyklostezce z Prostějova do Olomouce rozhodne kraj
ilustrační foto

Záležitosti výstavby možné cyklostezky mezi Prostějovem a Olomoucí se Magistrát města Prostějova dlouhodobě věnuje. Její vznik iniciovala také Komise rady pro dopravu.

„Celou věc řešíme s institutem krajského cyklokoordinátora, protože město Prostějov může samo o sobě ovlivnit a aktivně připravovat pouze cyklostezky ležící na našem samosprávném území. Poměrné složitou aktivní koordinaci i možnou podporu financování by měl zajistit krajský cyklokoordinátor, se kterým proběhlo i ohledně této cyklostezky jednání 26. 4. 2019. Máme informace o tom, že svou část připravuje i obec Vrbátky. Konkrétnější kroky by však měl v blízkém období činit Olomoucký kraj," uvedl náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Pokud máte o tuto problematiku zájem, případně chcete sdělit koordinátorům svůj názor, můžete navštívit stránky Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji (https://www.kr-olomoucky.cz/koncepce-rozvoje-cyklisticke-dopravy-v-olomouckem-kraji-cl-4104.html), případně zaslat svoje podněty na adresu cyklokoordinator@atelis.eu. (red)

Ilustrační foto: MMPv

Poslat nový komentář