Psí loučky mají ploty. Ale jen některé

Psí loučky mají ploty. Ale jen některé
ilustrační foto
Další fotky: 
Psí loučky mají ploty. Ale jen některé

Po průzkumu trhu se město Prostějov pouští do budování většího prostoru pro výběh psů. Některá nově oplocená místa již mohou pejskaři využívat, některá oplocení postupně vznikají. Počítá se také s agility.

Radní například jednali o vhodnosti umístění agility hřiště pro psy na současné psí loučce v biokoridoru Hloučela (u Olomoucké ulice na straně u fy Cheops).

„Průzkum ukázal řadu potřebných informací, například že uvažovaná plocha se nachází v biocentru a také v záplavovém území, tedy umístění pevného oplocení hřiště není v této lokalitě vhodné. Dále ukázal, že stávající psí loučku (v lokalitě u fy Cheops) by bylo vhodné doplnit o herní prvky v přírodním stylu a nezbytný mobiliář (lavička, koš). Díky umístění v dostatečné vzdálenosti (150 m) od silnice by mělo být riziko kolize psů s automobily minimální. Do ploch pro volné pobíhání psů je zařazena i lokalita na konci ulice Dolní (zeleň mezi Motorestem U kola a areálem bývalých jatek), tato plocha se jeví díky poloze jako nejvhodnější pro realizaci plnohodnotného agility hřiště,“ upřesnil náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Ze strany pejskařů vzešel mimo jiné požadavek na oplocení stávajících psích louček. Umístění pevného oplocení na volných zelených plochách však není většinou esteticky ani funkčně vhodné.

„Byly vytipovány psí loučky, které by bylo možné dosadit živým plotem vhodné druhové skladby tak, aby fungoval jako bariéra a zároveň působil esteticky. Pro zajištění růstu a neprostupnosti živého plotu by měl být doplněn jednoduchou dočasnou oplocenkou,“ doplnila náměstkyně primátora Milada Sokolová, která se věnuje oblasti životního prostředí.

„Jsem moc ráda, že se postupně daří vytvářet další oplocená místa jako psí loučky a hřiště pro agility. Jak se ukazuje, majitelé psů tyto naše aktivity vítají,“ uzavřela Sokolová. (red)

Foto: MMPv

Komentáře

Dobrý den a u pozemku pronajatých zahrádek v Cechovicích se oplocení dělat nebude?

Poslat nový komentář