Také vás dnes zarazil všudepřítomný zápach?

Také vás dnes zarazil všudepřítomný zápach?
ilustrační foto

Ve dnech 5. a 6. srpna 2019 probíhalo hnojení statkovým hnojivem zemědělských pozemků, které obhospodařuje Zemědělský podnik Statek Prostějov v Určické ulici. Hnojení se samozřejmě projevilo značným zápachem. Zapravení hnojiva do půdy je prováděno ihned po aplikaci a bude ukončeno dnes ve večerních hodinách.

„Proboha, to zavážejí Prostějov hnojem, nebo co se vlastně děje,“ ptala se nespokojeně starší paní procházející kolem finančního úřadu. „Statek hnojil. A protože je bezvětří, je smrad hodně cítit. Však to vydržíte, myslete si, že jste někde na dědině,“ odpovídal jí kolemjdoucí muž.

Magistrát města upozorňuje na skutečnost, že se Statek Prostějov nedopouští žádného protiprávního jednání, pokud tekuté hnojivo zapraví do půdy do 24 hodin.

„A ještě upozorňujeme občany, že v příštích dnech mohou obdobnou aplikaci hnojiv provádět i další zemědělské subjekty, které hospodaří na pozemcích menších rozloh sousedících se zastavěným územím města," informuje náměstkyně primátora Milada Sokolová. (red)

Ilustrační foto: MMPv

Komentáře

Zemědělský hnojomet burana z Určické,vystřídají jedy na hraboše a posléze na lidi.

Od kdy je na dědině "náměstkyně primátora"?

Každopádně k určitému folklóru patří, že náhoda vždy přeje termínu, kdy vane vánek k Prostějovu, nikoli naopak.

Poslat nový komentář