Rostoucí doprava si vyžádá rychlé řešení

Rostoucí doprava si vyžádá rychlé řešení
ilustrační foto

Zvýšený počet automobilů a nedostatek parkovacích míst je problém, který nepálí pouze Prostějovany. Auto se stalo každodenní pracovní pomůckou. A tak v řadě měst dnes musejí uvažovat o tom, zda městské komunikace a křižovatky vzrůstající provoz zvládnou, a jakým způsobem se dá zajistit dostatek parkovacích míst.

„Značným tempem roste i tranzitní doprava projíždějící přes naše město. Kapacita křižovatek je na běžný provoz dostačující. Musím ale říci, že současné stavební práce, ať už v obecné rovině, či konkrétně zmíním v Plumlovské ulici či Floriánském náměstí, nárazově ve špičkách působí problémy,“ uvedl náměstek primátora Jiří Rozehnal. Velkou úlevu od tranzitní dopravy podle jeho slov přinese severní obchvat. „Jeho stavba začne v polovině srpna tohoto roku a Plumlovská ulice bude zprovozněna plně od 1. listopadu 2019. Současně zvažujeme vypracování studie na vybudování severozápadní větve směrem od „Tiché“ na Kostelec na Hané s cílem napojení na Severní obchvat,“ dodal Jiří Rozehnal.

Problémem je i kapacita parkovišť, hlavně na sídlištích. Sídliště obecně vykazují vyšší koncentraci obyvatel a s tím je spojen i počet aut. „Skoro každý z nás má tendenci parkovat co nejblíž svého bydliště, tak to reálně bohužel je. V žádném případě nechceme a nebudeme budovat nová parkovací místa na úkor zelených ploch. Řešením zůstává výstavba parkovacích domů či parkovacích ploch v rámci vhodných lokalit bez úbytku zeleně. Jak jsme již avizovali, jednou z příštích investičních akcí bude výstavba parkovacího domu v centru města. Na sídlišti naproti nemocnice vybuduje soukromý investor další krytá stání, město mu odprodalo pozemky. Ovšem budeme si muset zvyknout na to, že ke svému autu budeme muset jít třeba pět minut pěšky,“ dodal náměstek primátora. (red)

Zdroj a foto: MMPv

Komentáře

Vyhažte ty dopravně-investiční neschopy a dejte konečně udělat studii o dopravně v městě nějakým odborníkům!!!!!!Vy ničemu nerozumíte!!!!!

Pupky dolů a hurá k autu!!!!!Většinou pupkatí nakapsovaní z dotací to zvládnou!!!!Aspoň nebudou kňourat na stáří v nemocnici!!!

Poslat nový komentář