Tip na příští víkend: Plumlovský drak 2019

Tip na příští víkend: Plumlovský drak 2019
ilustrační foto

Jedenáct let. Přesně tolik je tomu letos od vůbec prvních závodů dračích lodí na plumlovské přehradě. A co letos nově nabídne festival dračích lodí „Plumlovký drak 2019“, který se koná v sobotu 31. srpna tradičně na pláži “U Vrbiček”?

O pohár Primátora zabojují v sobotu dopoledne týmy na velkých dračích lodích nejen z Prostějova, Kralic na Hané, Vyškova, ale také například z Brna nebo Olomouce. Malé dračí lodě budou na programu celé odpoledne.

Hlavní program dračích lodí začne v sobotu již v 8.00 hodin poradou kapitánů a pak už nás čeká sprint na 200 m a následně tratě dlouhé 1 km. V současné chvíli jsou naplněny kapacity a potvrzena je účast celkem 44 posádek.

Součástí akce bude velký Dětský den se spoustou aktivit jako bumper balls, malování na obličej, aquazorbing, paddleboardy, nafukovací atrakce, skákací hrady. Zdarma jsme připravili aktivity na jumping sticks (skákacích tyčích), chůzi na chůdách nebo magický písek. „A pozor ZDARMA budou také jízdy na dračích lodích, ale pouze mezi 14. až 15. hodinou. Svezeme všechny přítomné děti a děti z dětských domovů, tak se zastavte,“ zvou pořadatelé.

Celý den bude připraveno bohaté občerstvení, klidně můžete dorazit i na obědové menu. Vyhlášení výsledků a předání cen se čeká kolem 19.30 hod. (red)

Poslat nový komentář