Šikanoval ji vlastní otec. Utekla na druhou stranu světa

Šikanoval ji vlastní otec. Utekla na druhou stranu světa
ilustrační foto

Dnes si přečtěte příběh Aleny, kterou šikana ze strany otce vyhnala na druhou stranu světa.

Všechno bylo v pohodě až do mé puberty. V 15 letech jsem si našla přítele, organizovala různé akce. A otec, proč bych to jako měla dělat. Dokonce mi rozbil dva vztahy. Začal vyhrožovat mým klukům, že jim třeba zničí auto, pokud se objeví kolem našeho baráku. Takže jsem začala vztahy skrývat a pomalu se uzavírala do sebe. Najednou se mi nechtělo nikomu nic říkat, zatahovat do problémů jiné lidi. S jedním bývalým jsme se chtěli rozloučit, protože se jelo na dovolenou a já se zpozdila. Měla jsem od otce čtyři nepřijaté hovory a mně se ten telefon ani nechtělo zvedat, protože jsem si řekla, že si to radši vyslechnu doma. Nechtělo se mi poslouchat sprosté nadávky do telefonu. Nechci říct, že mě zbil, ale pár modřin jsem měla. A když pak jedeš domů za příbuznýma na dovolenou a oni se zeptají, co to máš za modřiny, tak řekneš, že jsi prostě debil, co se neumí trefit mezi nábytek nebo tak, protože oni by ti prostě nevěřili. Že on, který je, jak o sobě říká, boží člověk, by dokázal někomu takhle ublížit.

Tak jsem si řekla, že to vydržím a nějak to vyřeším, protože je hrozně těžké bojovat s člověkem, který je tvůj otec a navíc má takovou autoritu u lidí. S kamarády o tom mluvit můžeš, ti jsou nezainteresovaní, ale ne s rodinou, která tě vlastně nebere. Mamka to asi brala jako součást výchovy, ale taky z ní jednou vypadlo, že kdyby věděla, že se k nám otec bude takto chovat, tak by s ním nebyla.

Těsně před maturitou se mi pokazil počítač a přítel mi půjčil svůj, abych se mohla učit, vypracovat prezentace atd. Otec to viděl a asi ze strachu, že se dokážu o sebe postarat sama, ho někam schoval. Zakazoval nám i brigády a podobně, protože to byl příjem, který on nemohl kontrolovat. Chtěl mít zkrátka nad vším kontrolu. Poslední kapka byla, když jsem přišla jednou večer z akce a on už tam na mě čekal. Strašná hádka, máma samozřejmě vstala a došlo to tak daleko, že uhodil nejenom mě, ale i mámu.

A to jsem si řekla, že stačilo. Člověk, který je schopný uhodit ženskou, nemá co dělat mezi lidmi. Byl přesvědčený, že on jediný má pravdu a jakýkoli jiný názor neexistoval. Dokonce měl deníček, kam si zapisoval informace, co jsem mu řekla. Samozřejmě to při hádkách vytahoval naprosto bez kontextu.

Než jsem se odstěhovala, otec odpojoval internet, schovával mi telefon, přepisoval si zprávy, co v něm byly a dělal si z toho mapu, kdo je kdo a tak dále. Asi půl roku jsem neměla svoje doklady u sebe, občanku, řidičák… A všechny ostatní doklady mi schoval během mého odjezdu. Když pak pro mě kamarád přijel, nastala hádka a byla tam i fyzická potyčka. To už jsem zavolala policii. Nejen kvůli potyčce, ale i kvůli dokladům. Policajti mu půl hodiny vysvětlovali, že mi je opravdu nemůže zadržovat, že je to státní majetek. Nakonec to vzdal.

Pak ještě o mně asi půl roku roznášel pomluvy anebo psal maily, že mě určitě prodají na orgány, a za půl dne zase, ať se vrátím. Navíc neváhal sednout do auta, a jet 150 kilometrů, aby mi mohl udělat scénu doma, nebo v práci. Nakonec jsem kývla na nabídku kamarádky, jít pracovat do Anglie, kde žiji už třetím rokem. Mám zde vážnou známost a do Čech se už nevrátím.

Situace se doma uklidnila, protože pochopil, že já jsem samostatná a že klidně odstěhuji i další sourozence, když na to přijde. (ber)

Ilustrační foto pixabay.com

Komentáře

A kde je názor druhé strany?

Poslat nový komentář