V mletém máku z Lidlu se našel morfin a kodein! Stahují i sušenky

V mletém máku z Lidlu se našel morfin a kodein! Stahují i sušenky
ilustrační foto

Zákazníci prodejny Lidl mohou mít doma mletý mák značky Belbake, který obsahuje morfin a kodein. Obchodní řetězec se omluvil a vyzývá zákazníky, aby výrobek vrátili. Kvůli bezpečnosti spotřebitelů musely být staženy také obilné sušenky Tastino s chia semínky.

Obchodní řetězec Lidl vyzývá zákazníky, aby vrátili na prodejnu 200gramové balení mletého máku Belbake. Výzva se týká výrobků s datem minimální trvanlivosti 9. dubna 2020 a šarže 16090720407.

Podle prodejce tento mák obsahuje zvýšené množství morfinu a kodeinu. „Tyto látky mohou v některých případech způsobit dočasnou nevolnost nebo trávicí potíže," uvedl Lidl na facebooku.

Řetězec výrobky stáhl ze všech prodejen. Údajně se prodávaly na Moravě, ve Slezsku a v části východních Čech. „Ostatní výrobky značky Belbake, včetně další šarže tohoto výrobku, nejsou tímto opatřením dotčeny," stojí v prohlášení.

Lidl stáhl z prodeje také obilné sušenky Tastino s chia semínky, a to ve všech datech trvanlivosti a šaržích. Sušenky mohou obsahovat lepek, který není uvedený na obalu. „Z důvodu možné alergické reakce při konzumaci výrobku osobami citlivými na lepek je těmto spotřebitelům doporučeno brát informaci vážně a uvedený výrobek nekonzumovat," napsal řetězec.

„Za vzniklou nepříjemnost se všem dotčeným zákazníkům omlouváme," dodal Lidl s tím, že peníze za výrobky v prodejnách vrátí i bez předložení účtenky.

(Zdroj FB Lidl)

Poslat nový komentář