Policisté dohlížejí na nezletilé chodce

Policisté dohlížejí na nezletilé chodce
ilustrační foto

V souvislosti se začátkem nového školního roku probíhá tento týden další kolo celorepublikové dopravně preventivní akce připravované Policejním prezidiem ČR nesoucí název „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. Zaměřená je i tentokrát na naše nezletilé chodce.

„Do akce jsou zapojeny hlídky policistů na území celého Olomouckého kraje. Jednotlivá stanoviště byla záměrně vytipována především u přechodů pro chodce v blízkosti školských zařízení, kde lze předpokládat zvýšený pohyb školou povinných dětí," uvedla tisková mluvčí PČR Lenka Vanková.

Policisté při provádění preventivní činnosti svou pozornost zaměří nejen na dodržování správných pravidel při přecházení přes pozemní komunikaci, ale také obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Policejní hlídky budou dohlížet na nejmenší chodce při cestě do školy a zjišťovat, zda vědí, jak mohou bezpečně přejít silnici. Děti od policistů obdrží rovněž drobné propagační materiály, které byly vytvořeny pro účely této preventivní akce. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář