Město plánuje výkup pozemků pro výsadbu zeleně

Město plánuje výkup pozemků pro výsadbu zeleně
ilustrační foto

Ještě více zeleně plánuje vedení města v lokalitě, která je dle územního plánu součástí plochy biocentra LBC 8 ve Vrahovicích. Oslovilo proto vlastníky pozemků podél říčky Valová s nabídkou odkupu půdy.

„Obrátil se na nás osadní výbor Vrahovice s požadavkem na výsadbu stromů, které by přispěly k odclonění průmyslové zóny od obytné části. Konkrétně se jedná o pás pozemku o šířce patnácti metrů podél říčky Valová, který bychom vykoupili za účelem vybudování biocentra. Obeslali jsme proto majitele pozemků s dotazem, zda by byl výkup možný a jakých podmínek. Věříme v příznivou a rychlou odpověď, abychom výsadbu zeleně mohli ještě letos realizovat. Teď už záleží jen na tom, jakou odpověď od majitelů pozemků získáme,“ uvedl první náměstek primátora Jiří Pospíšil. Jeho slova doplnila také náměstkyně primátora Milada Sokolová. Ta považuje zmíněnou výsadbu za smysluplnou.

„Jsme rádi, že takto můžeme vyjít vstříc tamním obyvatelům a pomoci se zlepšením životního prostředí. Odclonění průmyslové zóny považujeme za skutečně nutné pro zlepšení životního prostředí tamních obyvatel,“ uvedla Sokolová. (red)

Ilustrační foto: MMPv

Komentáře

Kdopak se tam z vedení zase napakuje?Majitele pozemků jistě nezveřejní z důvodu obchodního tajemství.............hahaha

Poslat nový komentář