Mandrage vystoupí na open - air koncertu v Čechách pod Kosířem

Mandrage vystoupí na open - air koncertu v Čechách pod Kosířem
ilustrační foto

Olomoucká agentura ARKS Plus, s.r.o. přiváží do zámeckého parku v Čechách pod Kosířem další lahůdku. Tentokrát je to koncert populární kapely Mandrage, který se uskuteční 12. září. Předskokanem kapely bude skupina Mech, která vystoupí od 19 hodin, Mandrage pak od 20 hodin.

Kapelu Mandrage založili v roce 2001 zpěvák a kytarista Víťa Starý spolu s bubeníkem Matyášem Vordou. V roce 2004 do kapely vstoupili Michal Faitl (basová kytara) a Pepa Bolan (kytara, zpěv), jako poslední se v roce 2009 přidal ještě klávesista František Bořík. V roce 2007 si kapelu po dlouholetém koncertování bere pod svá křídla vydavatelství Universal Music, které rovněž vydává jejich první řadovou desku Přišli jsme si pro vaše děti.

Do širšího povědomí se ale kapela dostává až o dva roky později, hlavně díky singlu Hledá se žena, z eponymního alba. V roce 2011 vydává kapela výraznou desku Moje krevní skupina, jejíž singly Šrouby a matice či Františkovy Lázně doslova vyšroubují prodejnost MKS do platinových čísel. K albu, které si kapela produkovala sama, se váže rovněž první velké turné, které je brzy kompletně vyprodané. O dva roky později se Mandrage znovu ozvou, tentokrát s albem Siluety, které si kromě úspěchu u široké veřejnosti získá i respekt české hudební kritiky.

Na podzim 2015 vydala kapela páté řadové album Potmě jsou všechny kočky černý. Tanečně znějící album vzdává hold energické hudbě 70. a 80. let.

V roce 2017 Mandrage zvolnili v koncertní činnosti a věnovali se přípravám alba Po půlnoci, které vyšlo v lednu 2018. Nejvýraznějšími počiny alba Po půlnoci se stali Motýli, dále pak Endorfiny či Apolinář.

Skupina Mandrage za svojí dlouholetou kariéru získala značné množství prestižních ocenění, z řady jmenujme například cenu Anděl, Žebřík či ceny OSA.

Čtěte pozorně, máme vstupenky do soutěže! (ber)

Poslat nový komentář