Re-use centrum dává šanci starým věcem

Re-use centrum dává šanci starým věcem
ilustrační foto

Dát druhou šanci starým věcem a zmírnit plýtvání. O to se snaží technické služby v Zábřehu. Před rokem otevřely ve městě takzvané re-use centrum. A za dobu jeho fungování se povedlo najít majitele už skoro pro tunu vyhozených věcí, které by jinak skončily ve sběrném dvoře.

Projekt RE-USE „Život starým věcem“ má za úkol redukovat množství odpadu prodloužením životního cyklu použitých, ale stále funkčních věcí. Projekt přispívá k ochraně životního prostředí a zároveň podporuje Psí útulek Zábřeh.

Kola, kočárky, různé spotřebiče nebo dokonce plynový sporák. To i spousta dalších věcí čeká na nové majitele v zábřežském re-use bazaru nedaleko centra města. Letos začaly technické služby v Zábřehu pořádat i takzvané swapy. Ty se zase zaměřují na oblečení.

Nový přístup ke starým věcem, které by ještě mohly někomu posloužit, si postupně snaží osvojit i v jiných městech. V budoucnu mělo začít fungovat podobné re-use centrum v Olomouci.

Na to, zda uvažují o podobné službě, se PvNovinky otázaly vedení prostějovské radnice. S názory radních vás seznámíme. (ber)

Foto: FB

Poslat nový komentář