Křižovatka na D46 u Olšan je otevřena

Křižovatka na D46 u Olšan je otevřena
ilustrační foto
Další fotky: 
Křižovatka na D46 u Olšan je otevřena
Křižovatka na D46 u Olšan je otevřena

Slavnostní otevření modernizované mimoúrovňové křižovatky na D46 u Olšan u Prostějova se uskutečnilo v pondělí 9. září. Stavba trvala 16 měsíců a stála více než 100 milionů korun. Zcela otevřen bude úsek v sobotu.

„Dálniční křižovatka v Olšanech byla postavena v roce 1975 bez připojovacích pruhů pouze s klínovými odklony, navíc ve směrovém oblouku. Jak narůstala intenzita dopravy, stávalo se toto místo velice nebezpečným. Křižovatka začala být experty označována jako nejnebezpečnější dálniční křižovatka v celé České republice,“ uvedl ředitel olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic Martin Smolka. Nejsložitější podle něj byla demolice nevyhovujícího mostu, kterou se podařilo za úplné uzavírky dálnice zvládnout během jedné noci.

Kromě mostu silničáři postavili také připojovací a odbočovací pruhy, rozšířen byl dálniční most přes potok Blata a vybudován byl také nový nadjezd na silnici III/5707 přes dálnici D46. Nechybí ani nová protihluková stěna. Poslední dopravní kužely silničáři odstraní v sobotu. (ber)

Foto: olkraj.cz

Poslat nový komentář