Jízda primátorů – můžete být u toho!

Jízda primátorů – můžete být u toho!
ilustrační foto

Evropský týden mobility letos vyvrcholí netradiční cyklistickou událostí. V sobotu 21. září 2019 vyrazí tři skupiny cyklistů z Olomouce, Přerova a Prostějova. Cílem bude fara v Dubu nad Moravou. Každý peloton bude mít na špici primátora svého města: Olomouc Mirka Žbánka, Přerov Petra Měřínského a Prostějov Františka Juru. Přidáte se?

Každou skupinu takzvané hvězdicové cyklojízdy mohou doprovázet zájemci z řad veřejnosti.

„Zveme proto srdečně všechny, kteří jsou cykloturistice a cestování na kolech nakloněni. Společně pojedeme do cíle v Dubu nad Moravou se zastávkami v Biskupicích a Klopotovicích, kde se setkáme s tamními občany,“ nastínil průběh cesty primátor František Jura.

Po krátkých pauzách dojede celý peloton k Poutnímu kostelu Očišťování Panny Marie v Dubu nad Moravou. Zde se v 11:00 setkají všechny primátorské pelotony a následně až do odpoledních hodin bude probíhat kulturní program.

„Prostějov rozhodně nestojí opodál a může být hrdý na svoji rozsáhlou síť cyklostezek což je jasným signálem toho, že cykloturistika, životní prostředí a zdraví pro nás nejsou jen prázdnými pojmy. Ukážeme společně, jak moc jsme cestování na kolech nakloněni,“ uvedl Jura. (red)

Poslat nový komentář