Adrenalin? Co takhle slaňování z kosířské rozhledny?

Adrenalin? Co takhle slaňování z kosířské rozhledny?
ilustrační foto
Další fotky: 
Adrenalin? Co takhle slaňování z kosířské rozhledny?
Adrenalin? Co takhle slaňování z kosířské rozhledny?
Adrenalin? Co takhle slaňování z kosířské rozhledny?
Adrenalin? Co takhle slaňování z kosířské rozhledny?

 

Čtvrtý ročník slaňování rozhledny na hanáckém Mont Blancu, neboli Velkém Kosíři, si můžete vyzkoušet v sobotu 21. září. A k tomu spoustu dalších aktivit. V sobotu 21. září se koná 4. ročník tradiční akce "Slaňováni hanáckyho Mont Blankô", aneb ê na Hané se dá zažêt adrenalin z véšek. Letošní ročník se rozrostl o spoustu novinek.

 

Přímo u minipivovaru Kosíř na Lhotě je nachystáno malování na obličej, jízda na koních a k tomu od 17 hodin zahraje kapela. Milovníci aut se mohou těšit na testovací jízdy nejnovějších modelů aut SCALA, KAMIQ A KAROQ od autorizovaného prodejce vozů ŠKODA: Auto Hégr, a.s.

 

Haltýř 11 %, Gabriel 12 % a Černý Kosák 14 % budou toho dne na čepu v minipivovaru Kosíř, ale až po povinné testovačce aut Škoda a slaňování. V hostinci si můžete během celého dne dát zvěřinový guláš, kančí na šípkové, nebo něco z udírny.

Přímo ze Lhoty se můžete vydat po svých po zelené značce, kde vás v půli cesty rozptýlí nová a zábavná aktivita DiscGolf, kterou vám objasní a ukáže instruktor, kterého najdete na vyznačené cestě.

Další neodolatelnou možností jak se vydat na vrchol Velkého Kosíře je povozem od pana Obra, který má největší sbírku kočárů v ČR. Během cesty se bude vyprávět o historii Kosíře a hraběcí rodině Tarouců, s krátkou zastávkou na zbořeném statku Gabrielově. V ideálním případě můžete cestu tam jet v povoze a po svých cestou zpět, nebo naopak.

Na vrcholu čeká tradiční adrenalinová, lépe řečeno endorfinová, záležitost v podobě slaňování z 25 metrové pýchy hanáckého národa. Slaňovat se bude středem rozhledny. Jistit to budou zkušení instruktoři vysokých lanových center a lektoři firemních akcí, pro které je práce ve výškách s lidmi denním chlebem. Každé slaňovací stanoviště je kotvené na dvou místech a každý je jištěn na dvou lanech, proto je slaňování naprosto bezpečné. U rozhledny budou soutěže, vyzkoušet můžete například raritní kola, 3D síť a hanácky kuželky.

Celá tato kosířská odysea bude zpečetěna a uzavřena opečeným špekáčkem na nejvýše položeném táboráku na Hané. Pro plynulý chod akce je potřeba se zaregistrovat/zaplatit "slaňné" a "kočárné" na našich stránkách www.slanto.cz v sekci Velký Kosíř. Všechny ostatní aktivity jsou zdarma a není potřeba se na ně registrovat.

Akce byla finančně podpořena mikroregionem Kosířsko a Kostelecko, městem Prostějov, dále obcemi Hněvotín, Těšetice, Drahanovice a Čelechovice na Hané. (red)

Ilustrační foto: slanto.cz

Poslat nový komentář