Přijďte se podívat, zvou porodní asistentky na gynekologicko-porodnické oddělení nemocnice

Přijďte se podívat, zvou porodní asistentky na gynekologicko-porodnické oddělení nemocnice
ilustrační foto

Oblíbenou každoroční akci pro nastávající maminky a tatínky i jejich blízké pořádá 3. října Nemocnice Prostějov. Zdejší gynekologicko-porodnické oddělení otevře své brány v rámci Dne otevřených dveří a všem zvědavých příchozím nabídne prohlídky porodního sálu, oddělení i ambulancí, rady ohledně příjezdu do porodnice a také diskuzi se zdravotníky. Akce startuje ve 14 hodin.

„Smyslem Dne otevřených dveří je především seznámit budoucí maminky a tatínky s porodnicí, jejími prostory i možnostmi. Už před porodem proto maminky seznamujeme s tím, co je při porodu čeká, jaké jsou jejich možnosti a co vše jim nabízíme během porodu i v prvních dnech po něm,“ vysvětluje porodní asistentka Zuzana Špačková.

Součástí Dne otevřených dveří je přitom kromě prohlídky prostor i výklad porodních asistentek ohledně chodu porodnice, průběhu porodu či péče o novorozené miminko, a také prezentace produktů pro maminky a děti.

„Mimo stále vyhledávanější možnosti mít tatínka u porodu nabízíme rodičkám možnost odběru pupečníkové krve a také bonding, což je budování základních emočních vazeb mezi matkou a dítětem," doplňuje její kolegyně Eva Spisarová.

Den otevřených dveří proběhne v prostorách gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov ve čtvrtek 3. října od 14 do 18 hodin. Zájemci mohou přicházet kdykoliv v tomto čase, zdarma a bez objednávky. (ber)

Foto: ber

Poslat nový komentář