Tip na sobotu: Zamykání točny v Muzeu ČD Olomouc

Tip na sobotu: Zamykání točny v Muzeu ČD Olomouc
ilustrační foto

V sobotu 5. října se v Muzeu ČD v Olomouci uskuteční loučení s parní sezonou. V rámci tradičního Zamykání točny se milovníci železnice mohou projet historickým vlakem taženým parní lokomotivou. Připraveny jsou dvě trasy, a to z Olomouce do Řepčína a z Olomouce do Velké Bystřice. Muzeum představí také novinku ve svém depozitáři, kterou je motorový vůz M 262.018.

Zamykání točny udělá v sobotu pomyslnou tečku za letošní parní sezonou v Olomouckém kraji. Návštěvníci se při této příležitosti mohou svézt historickým vlakem, v jehož čele pojede zdejší nejstarší provozní parní lokomotiva 314.303 Kocúr z roku 1898. Zvláštní vlak pojede během dne po dvou trasách. Z Olomouce hl. n. zamíří do Velké Bystřice, a to v 9:30 a 13:50. Druhá trasa povede z Olomouce hl. n. přes stanice Olomouc-Nová Ulice, Olomouc město do Olomouce-Řepčína. Odjezd z olomouckého hlavního nádraží bude v 10:50 a v 15:30.

Novinkou v depozitáři ČD Muzea je vůz M 262.018, který bude v olomouckém muzeu uložen v období zimních měsíců. Díky svému vzhledu si tento vůz mezi železničáři vysloužil mnoho přezdívek jako například kufr, kredenc nebo loďák. Návštěvníci se motoráčkem mohou svézt mezi 10. a 16. hodinou při okružních jízdách po olomoucké stanici. Nástupním místem je ČD Muzeum.

Jízdné ve zvláštních vlacích bude jednotné 50 Kč, na okružní jízdu motorovým vozem pak 20 Kč. Muzeum bude otevřeno od 9:00 do 16:30. Vstupné bude 50 Kč, děti od 6 do 15 let, senioři a ZTP 25 Kč. (red)

Foto: ČD Muzeum Olomouc

Poslat nový komentář