Během dne byla odtažena čtyři vozidla

Během dne byla odtažena čtyři vozidla
ilustrační foto

Dne 1. října 2019 v ranních hodinách strážníci vyjížděli prověřit telefonické oznámení o stání vozidla v křižovatce ulic Bulharská a St. Manharda. Oznámení bylo na místě potvrzeno.

„Dle § 27 zákona č. 361 o provozu na pozemních komunikacích, řidič nesmí zastavit a stát na křižovatce a ve vzdálenosti kratší než 5 m před hranicí křižovatky a 5 m za ní, to neplatí v obci na křižovatce tvaru T na protější straně vyúsťující pozemní komunikace," uvedla strážník Tereza Greplová.

Za dvacet minut přijali další oznámení o špatně parkujícím vozidle. Tentokrát se jednalo o vozidlo ve vjezdu. I to zákon č. 361 řidiči zakazuje.

„V průběhu dne byla přijata další dvě oznámení o vozidlech stojících na vyhrazeném parkovišti. Ve všech případech vozidla tvořila překážku silničního provozu," doplnila Greplová. Řidiči se na místě ani v okolí nenacházeli, proto bylo rozhodnuto o odtažení vozidel.

Za odtažení vozidla je účtován poplatek ve výši 2 000 Kč. Řidič musí počítat i s pokutou za spáchaný přestupek, a to do výše 2 000 Kč. (red)

Ilustrační foto: ber

Poslat nový komentář