Příběhy klokánkových dětí. Opuštěnou holčičku si vzala teta

Příběhy klokánkových dětí. Opuštěnou holčičku si vzala teta
ilustrační foto

Tříletá Sandřička byla do Klokánku umístěna předběžným opatřením. Důvodem byla skutečnost, že matka ji předala do péče dvou mužů, údajných příbuzných, kteří ale nebyli srozuměni s déletrvající péčí. Slíbila jim, že se pro dceru hned vrátí, jakmile nakoupí pleny. Vrátila se však po pěti dnech, opět odešla a nezletilou jim ponechala bez jakéhokoli zajištění – bez plen, bez oblečení, bez kartičky pojišťovny a dalších dokladů.

Na základě oznámení Policie ČR sociální pracovníci holčičku umístili do Klokánku. Matka později uvedla, že byla na ulici a domnívala se, že u příbuzných bude její dcera lépe zaopatřena.

Sandřička se v Klokánku od počátku projevovala jako šikovná holčička. O jejím umístění se brzy dozvěděla dvaadvacetiletá sestra matky, v té době na mateřské dovolené se svým novorozeným synem. Vychovávala ještě staršího čtyřletého syna a o obě děti vzorně pečovala. Osud malé neteře jí naštěstí nebyl lhostejný. O Sandřičku se od počátku zajímala, brala si ji velmi často na několikadenní návštěvy domů a požádala o její svěření do pěstounské péče. Již za čtyři měsíce jí soud vyhověl a holčička odešla vesele se svou tetou natrvalo domů. Hodně štěstí a hodně lásky! (red)

Ilustrační foto: pixabay.com

Poslat nový komentář