Příběhy klokánkových dětí. Matka vládla řemenem, klackem i bičem

Příběhy klokánkových dětí. Matka vládla řemenem, klackem i bičem
ilustrační foto

Před několik lety bylo Klokánku bylo telefonicky oznámeno, že do Lázní Jeseník jezdí opakovaně na léčebný pobyt s matkou jedenáctiletá dívka až z Libereckého kraje. Matka si nyní s sebou přivezla koňský bič i řemen a utrhla si silný klacek na „trestání“ dcery, který nosí stále v tašce, prý „aby to z ní vymlátila“.

Dříve dívenka občas chodila ven mezi děti, tento rok nesmí od matky na krok, ven ji vůbec nepouští. Denně, hlavně večer, je slyšet přes dveře svištění některého z těchto předmětů a pláč dívky. Mlátí ji i v noci. Neurvale na dceru řve, například, proč chrápe, že ji tím ruší. Když si soused z vedlejšího pokoje stěžoval personálu, byl matkou zastrašován. Fyzické i verbální útoky matky vůči dceři se léty údajně stupňují, stejně jako výhrůžky vůči lidem, kteří na toto jednání poukazují, jakož i vůči OSPOD. Matka jim vyhrožuje fyzickou likvidací, že je zapíchne nebo že si najme kriminálníky a nechá je zmlátit. Sousedé se obrátili i na policii, ale matka je tak zastrašila, že si již netroufnou nic oznámit.

Hrubé a bezcitné chování matky vůči dítěti pozorují i zdravotní sestry při procedurách. Dívka zřejmě mívá stále modřiny, proto nosí dlouhé tepláky i v létě, zatímco matka chodí „nafintěná“. Ve škole má 300 zameškaných a matkou omluvených hodin, zřejmě aby se nepřišlo na stopy týrání. Projevy matky naznačují podezření na psychickou poruchu. Chlubila se například tím, že si v Polsku ukradne z babyboxu dítě, protože chce ještě druhé. Matka má t. č. podmínku za několikaleté maření styku dcery s otcem. Údajně prohlašovala, že dceru raději zabije, než by ji pouštěla k otci.

Oznamovatel uvedl, že dívka jeví syndrom týraného dítěte – neudržuje oční kontakt, je depresivní, stále úkosem sleduje, co řekne matka. Má vsugerované pocity viny, je přesvědčená, že si stálé trestání zaslouží, že neumí být hodná a dokonalá. Je stále nervózní, dívá se k zemi, nechová se jako normální dítě jejího věku. Na matku je chorobně fixována, je pravděpodobné, že se jako oběť identifikuje se svou trýznitelkou (tzv. Stockholmský syndrom). Oznamovatel uváděl, že právě končí turnusy a následující den odjedou svědci, kteří jsou ochotni chování matky potvrdit. Je zřejmé, že v tomto případě by naše šetření nebylo namístě. Okamžitě jsme proto případ oznámili na linku 158, odkud nás spojili na místně příslušné oddělení policie. Věc jsme také oznámili OSPOD.Po několika týdnech se telefonicky ozvala policie a s poděkováním za spolupráci nám sdělila, že podezření z týrání se prokázalo a že dívka byla předána do péče otce. (red)

Ilustrační foto: pixabay.com

Komentáře

Takové lidi evidovat a zrušit jim důchody a nechat to chcípnout v poli

Poslat nový komentář