Na náměstí se bude zase bruslit. Těšte se!

Na náměstí se bude zase bruslit. Těšte se!
ilustrační foto
Další fotky: 
Na náměstí se bude zase bruslit. Těšte se!
Na náměstí se bude zase bruslit. Těšte se!
Na náměstí se bude zase bruslit. Těšte se!

Ruku v ruce s vánočním obdobím jde v Prostějově nová tradice, která získala oblibu široké veřejnosti. Jedná se o mobilní kluziště, jehož využití vedení města opět připravuje na předvánoční a vánoční období. Kluziště o rozměrech 15x30 metrů u muzea bude fungovat devět týdnů, od 8. listopadu 2019 do 5. ledna 2020.

Výsledným dodavatelem mobilní ledové plochy, který vzešel z elektronické aukce v rámci zadávacího řízení na výběr dodavatele, je firma ENERGO Choceň s.r.o., tedy stejný dodavatel, jako v loňském roce.

„Lidé budou mít k dispozici skříňky s čtyřiadvaceti boxy k odložení věcí. Jednotlivé boxy jsou samostatně uzamykatelné s mincovním zámkem na dvacet korun. Ledová plocha bude opět nasvícena, stejně jako loni. Pro potřeby přezouvání budou využity stávající lavičky, které jsou umístěny pod habry. Tyto lavičky budou doplněny o další tak, aby byla zajištěna dostatečná kapacita míst pro přezouvání. Od těchto přezouvacích míst bude směrem k ledové ploše položen protiskluzový gumový povrch, aby nedocházelo k poškozování bruslí a dlažby. Na lavičky budou pro zvýšení komfortu pořízeny podsedáky, které budou obsluhou instalovány po provozní dobu kluziště,“ upřesnil první náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Provozní doba kluziště je naplánována denně od 9:00 do 21:00 hod. (mimo 24. a 31. prosince, kdy bude provoz do 16:00 hod.). Provoz kluziště bude zajišťovat stejně jako v loňském roce Domovní správa Prostějov.

„Lidé budou mít bruslení zdarma s tím, že zpoplatněno bude pouze půjčování bruslí. Všechny podrobné informace budeme zveřejňovat na webu a facebooku města,“ doplnila náměstkyně Milada Sokolová a slíbila, že kluziště nabídne diskotéky, curling a další novinky. (red)

Ilustrační foto: ber

Poslat nový komentář