Veřejná zakázka na stavbu parku v Okružní ulici má dodavatele

Veřejná zakázka na stavbu parku v Okružní ulici má dodavatele
ilustrační foto

Prostějov získá další zelenou plochu k relaxaci a rekreaci. O firmě, která se postará o stavbu parku, už mají radní jasno. Vybrána byla společnost STRABAG, a.s., Praha.

Předmětem veřejné zakázky je výstavba nového veřejného parku v sousedství ulice Okružní poblíž nové výstavby u ulice V Polích. Park bude sloužit především obyvatelům plánované výstavby bytových domů a stávající okolní zástavby. Součástí parku bude nově vysazená zeleň, vybudovaná nová síť cest a stezek, zpevněné plochy, drobná architektura a umístěn zde bude odpovídající mobiliář. V novém parku bude řešen i systém hospodaření se srážkovou vodou. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 17,6 milionu korun (bez DPH).

„Jsem velmi ráda, že vznikne nový park. Zeleně není nikdy dost a odpočinkových míst také," netajila se náměstkyně Milada Sokolová.

„Stavební a související práce, dodávky a služby budou financovány z prostředků statutárního města Prostějova. Dále jsme na akci získali dotační finance z Operačního programu životní prostředí ve výši přes 2,5 milionu korun. Práce by měly být zahájeny do 30. listopadu tohoto roku a hotové by měly být nejpozději do 30. června 2020,“ doplnil náměstek Jiří Rozehnal.

Vybudování parku bude provedeno na základě projektové dokumentace, kterou vypracovala společnost Zahrada Olomouc s.r.o. (ber)

Foto: MMPv

Poslat nový komentář