Přístavba tělocvičny na Vápenici dostala zelenou

Přístavba tělocvičny na Vápenici dostala zelenou
ilustrační foto

Lidé budou moci pro své sportovní aktivity využívat ve městě další sportovní stánek. Radní pro jeho stavbu již schválili zadání projektové dokumentace. Tělocvična na Vápenici bude přístavbou stávajícího Domu dětí a mládeže. Dopoledne ji budou využívat školy, v odpoledních hodinách pak široká veřejnost.

Projekt byl již jednou zpracován, k realizaci ale nedošlo. Narazil totiž na nesouhlas majitelů sousední stavby, kteří argumentovali přílišným zastíněním svého pozemku. Hala tak bude snížena, aby nepřevyšovala okolní zástavbu. „Na mistrovské zápasy to nebude, ale k tomu primárně nikdy nebyla určena. Pro rekreační sport stačí," uvedl náměstek Jan Krchňavý.

Projektovou dokumentaci formou výzvy jednomu zájemci získala projektová kancelář Ing. arch. Radko Pavlacký, Otrokovice. Realizace stavební akce se připravuje na základě rozhodnutí zastupitelů. Letos byla zpracována projektová dokumentace pro společné územní rozhodnutí a stavební povolení. Následně byla akce územně a stavebně povolena Stavebním úřadem Magistrátu města Prostějova.

„Jelikož jsou předpokládané náklady na realizaci stavby vyšší než šest milionů korun (bez DPH), je třeba vyhotovení projektové dokumentace pro provádění stavby. Cenová nabídka na tuto dokumentaci je ve výši téměř 288 tisíc korun (včetně DPH). Projekční kancelář, která zakázku získala, na připravované akci již dříve pracovala a má proto všechny potřebné podklady a znalosti pro zpracování dalšího stupně projektové dokumentace - předpokládaný termín dokončení je 23. 11. 2019,“ doplnil náměstek Rozehnal, který má investiční akce, mimo jiné, ve své gesci. (ber)

Foto: MMPv

Poslat nový komentář