Příběhy klokánkových dětí. Patnáctiletá dívka suplovala rodiče

Příběhy klokánkových dětí. Patnáctiletá dívka suplovala rodiče
ilustrační foto

Tříletá Markétka a šestiměsíční Filípek byli přijati do Klokánku na základě předběžného opatření, společně se svou patnáctiletou sestrou Danielou. V rozhodnutí se uvádí, že oba rodiče odjíždějí denně v 19 hodin za prací do Prahy, vrací se až následující den okolo 14 hodin a jdou spát, aby mohli v 19 hodin opětovně odjet za prací. Veškerou péči o obě malé děti zajišťuje patnáctiletá dcera matky z prvního manželství Daniela, která se cítí velmi vyčerpaná.

Daniela sama požádala sociální pracovnici o umístění do dětského domova. Kromě toho v bytě nebylo topení a byl odpojen elektrický proud. Všechny tři děti si v Klokánku rychle zvykly a byly zde spokojené. Rodiče je navštěvovali jen sporadicky. Mladší děti proto Klokánek nahlásil krajskému úřadu ke zprostředkování pěstounské péče (Daniela už nikam nechtěla).

Rodinu se podařilo nalézt až na podzim. Koncem října byly obě děti v nové rodině na víkendové návštěvě. Vrátily se spokojené a nadšené. Markétka vypravovala, že má maminku, tatínka, babičku a dědu, pejska a kočičku a stále na ně vzpomínala. V polovině listopadu tam radostně odešly už „napořád“. (red)

Ilustrační foto: pixabay.com

Poslat nový komentář