Na trati hořela mnohatunová podbíječka. Škoda jde do milionů

Na trati hořela mnohatunová podbíječka. Škoda jde do milionů
ilustrační foto
Další fotky: 
Na trati hořela mnohatunová podbíječka. Škoda jde do milionů

Sedm jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů likvidovalo na trati mezi Domašovem nad Bystřicí a Moravským Berounem požár kolejového vozidla, tzv. podbíječky.

Mnohatunový stavební stroj, který slouží ke zhutňování štěrku pod pražci při úpravách železničního svršku, hořel nedaleko přejezdu ve směru na Hraničné Petrovice. Oznámení o požáru přijelo krajské operační středisko v 9 hodin. Po příjezdu na místo hasiči při průzkumu zjistili, že požár vznikl ve střešní části vozidla v místech, kde se nachází motor. Hasiči plameny dostali pod kontrolu během půl hodiny za použití speciálního hasebního přípravku - smáčedla, které se používá ke zvýšení hasebního efektu. Jednotky také musely řešit únik provozních kapalin. Po skončení dohašovacích prací bylo vozidlo odtaženo na nádraží v Domašově nad Bystřicí. Během zásahu byla trať i místní komunikace uzavřena.

„Příčinu nyní vyšetřujeme. Škody se budou pohybovat v řádech milionů korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze Šternberka, Uničova, Olomouce a drážní hasiči SŽDC. Při mimořádné události spolupracovaly jednotky dobrovolných hasičů z Hraničných Petrovic, Jívové a Moravského Berouna," doplnila mluvčí hasičů Lucie Balážová. (red)

Foto: HZS Olk

Poslat nový komentář