Den za obnovu lesa spojil 31 tisíc lidí. Sázeli i ti z Prostějovska

Den za obnovu lesa spojil 31 tisíc lidí. Sázeli i ti z Prostějovska
ilustrační foto

Nový les v sobotu vysadilo na 14 místech v republice se státními lesníky z Lesů České republiky 31 tisíc lidí. V zemi jsou díky nim stovky tisíc sazenic. Nechyběli mezi nimi ani lidé z prostějovského regionu, kteří sázeli les v Radíkově u Olomouce.

Do lesa se vydaly rodiny s dětmi, skauti, studenti, olympionici, novináři, spolky a sdružení včetně turistů i seniorů. Z Prostějova to mimo jednotlivců byla padesátka členů taneční skupiny Pirouette, Světlušky ze skautského střediska Děti přírody a další skautské oddíly třeba z Vrbátek, autobus vypravily Klenovice na Hané.

„Jsem moc rád, že přišlo tolik lidí, kteří se spolu s námi dnes podíleli na výsadbě lesa pro nové generace. Nešlo nám o rekordy, ale zájem a nasazení účastníků byl obdivuhodný. Chtěli jsme veřejnosti představit les 22. století, který už dnes sázíme a v příštích letech budeme sázet v ještě větší míře. Obrovský zájem veřejnosti nás velmi těší a současně zavazuje k budoucí péči o stromy vysazené nejen dnes. Klobouk dolů a děkuji všem účastníkům i devíti stovkám kolegů v celé republice, kteří akci zorganizovali,“ řekl generální ředitel Lesů ČR Josef Vojáček. „Přijďte se podívat, jak vaše stromy rostou,“ vzkázal. (red)

Foto: LČR

Komentáře

Super akce, děkujeme!!!

Poslat nový komentář