Nadace Malý Noe pomáhá dětem už 12 let. Pomozte s ní

Nadace Malý Noe pomáhá dětem už 12 let. Pomozte s ní
ilustrační foto

Nadace Malý Noe Olomouc byla založena v květnu 2007. Účelem zřízení nadace a jejím posláním je aktivní pomoc dětem žijícím a vyrůstajícím bez náležité rodičovské péče svých biologických rodičů, ať již tito rodiče zemřeli a nebo své děti opustili, či je týrají, zneužívají a nebo je jinak ohrožují na jejich životě a nebo na jejich psychickém či fyzickém zdraví. Nadace rovněž pomáhá i zdravotně znevýhodněným dětem vyrůstajícím v náležité rodičovské péči, avšak tito jejich rodiče nemají dostatek finančních prostředků pro krytí nákladů spojených s léčbou jejich zdravotně znevýhodněných dětí.

Základní zásadou činnosti nadace je pomáhat dětem tak, že 100% darů od sponzorů nadace jde přímo na projekty pomoci dětem. V praxi to znamená, že tradiční náklady nadací spojené se mzdami, účetnictvím, právními službami apod. jsou v naší nadaci nulové. Všichni členové nadace pracují v nadaci zdarma. Rovněž dobrovolníci, kteří nadaci pomáhají, působí v nadaci bez nároku na odměnu. Nadace působí převážně v Olomouckém kraji, ale má i jeden zahraniční projekt – Domov Malého Noe v Zambii.

Zkuste se zamyslet, zda byste rádi pomáhali dětem se zdravotním znevýhodněním. Zkuste se zamyslet nad tím, zda si můžete dovolit darovat na tento účel sto korun měsíčně. Pokud ano, tak prosím zadejte trvalý příkaz na částku 100 Kč (nebo jakoukoliv jinou částku) s měsíční periodicitou a do poznámky pro příjemce napište své jméno a příjmení. Číslo našeho účtu je 214 66 00 55/0300. Na konci roku vám nadace vystaví potvrzení o daru, které si můžete uplatnit ve své mzdové účtárně nebo ve svém účetnictví pro snížení základu daně z příjmu. Děti v péči naší nadace dostanou celých 100 Kč, nic z vašeho daru nebude použito na krytí nákladů nadace.

Patronem Nadace Malý Noe je houslový virtuos Václav Hudeček. (red)

Poslat nový komentář