Těžká doprava bude Plumlovskou brázdit dál

Těžká doprava bude Plumlovskou brázdit dál
ilustrační foto

O tom, zda Magistrát uvažuje se o omezení těžké dopravy v Plumlovské ulici v Prostějově se na webu města zajímal jeden z obyvatel. Magistrát zatím odpovídá záporně.

„Snad by stálo za zvážení omezit vjezd alespoň do 7,5 t a nebo omezit vjezd večer a o víkendech. Kamiony projíždějí běžně i v neděli, často navíc velkou rychlostí. Obyvatelům blízkého okolí by to přineslo kvalitnější, klidnější bydlení. Není totiž vůbec jisté, že to vyřeší tzv. severní obchvat, protože ten vlastně umožňuje propojení pouze na Kostelec a pro kamiony bude pohodlnější opět cesta přes centrum. Ne všechny kamiony totiž jedou od Olomouce a navíc z výjezdu obchvatu směrem na Boskovice, Plumlov vede pouze nekvalitní cesta, která se v zimě ani neuklízí a bývá zledovatělá. Mám obavu, že nám tak kamiony u domů zůstanou," vzkazuje tazatel.

„O omezení těžké dopravy se v současné době neuvažuje. Ulice Plumlovská je dopravně významná komunikace II. třídy zajišťující spojení mezi okresy. Případné omezení by vyžadovalo nalezení náhradní trasy, což za stávajícího stavu není jednoduché," odpověděl vedoucí odboru dopravy Miroslav Nakládal. „Nicméně, vnímáme provoz kamionů v obci jako obecný problém, a proto tuto otázku je možné zařadit na některé další zasedání dopravní komise," dodal. (ber)

Ilustrační foto: ber

Poslat nový komentář