Vánoce na České poště již začaly

Vánoce na České poště již začaly
ilustrační foto

Přípravy České pošty na následující Vánoce začínají prakticky po skončení těch uplynulých. Samotný vánoční provoz startuje na přelomu září a října, kdy si lidé začínají objednávat přes e-shopy první vánoční dárky. Kulminace balíkových zásilek, které Česká pošta přepravuje koncovým zákazníkům, nastává během dnů přepravy zdarma a v týdnu před samotným Štědrým dnem.

Během loňského předvánočního období měla pošta v jeden moment v přepravní síti půl milionu balíků. Během standardního období přepravuje 150 – 200 tisíc balíků denně. Celkově loni od října do prosince doručila téměř 14 milionů balíků. Pro letošní vrchol sezony očekává přepravu více než 15 milionů balíkových zásilek.

Novým opatřením, kterým Česká pošta zvyšuje kvalitu doručení, je změna avizace zásilek pro koncové zákazníky. Informace o doručování obdrží formou SMS či e-mailem v momentě, kdy bude balík fyzicky předán konkrétnímu doručovateli. To platí v případě, kdy odesilatel k zásilce uvedl kontaktní údaje.

K dispozici budou operativní call centra na jednotlivých depech, jejichž pracovníci budou v extrémních špičkách zajišťovat zákaznickou podporu při doručování zásilek adresátům.

Důležitým opatřením je vybavení všech balíkových doručovatelů terminály PDA, díky kterým lze všechny balíky na dobírku platit platební kartou.

Při předvánočním provozu plánuje Česká pošta posílit ve svém nejvytíženějším období roku personální stav. Obdobně jako loni plánuje, že se do předvánočního provozu zapojí téměř pět tisíc brigádníků s různými časovými fondy.

(Zdroj: ČP)

Poslat nový komentář