Prostějovské divadlo se přidalo k Noci divadel. O víkendu

Prostějovské divadlo se přidalo k Noci divadel. O víkendu
ilustrační foto

Tento víkend patří tradičně Noci divadel. Tématem sedmého ročníku je Divadlo a svoboda. Přidává se k němu i prostějovské divadlo, které nabídne inscenace, prohlídku i fotografie.

V pátek uvede inscenaci brněnského HaDivadla, Vyhnání Gerty Schnirch. Je zároveň poctou pětačtyřicátého výročí vzniku divadla, které v Prostějově vzniklo a deset let působilo.

Sobotní program nabídne mimo jiné pohádku O zlobivé notě, kterou pro nejmenší odehraje prostějovský soubor Divadla plyšového medvídkaVečerní program vyvrcholí v 19 hodin inscenací Perfect Days. V romantická komedii nejen o ženách a nejen pro ženy se divákům představí v hlavních rolích Lenka Vlasáková a Jan Dolanský.Pokud divadlo navštívíte, v promeonáru vás zcela jistě osloví fotografie známého prostějovského fotografa Boba Pacholíka. V sobotu od 11 do 14 hodin si můžete prohlédnout i Národní dům, kde v těchto dnech finišují poslední opravy. Ve volné prohlídce můžete po sedmdesáti letech spatřit odkrytou vitráž architekta Jana Kotěry, kterou nechali zazdít němečtí okupanti. (ber)

Poslat nový komentář