Ježčí zimoviště jsou hotova

Ježčí zimoviště jsou hotova
ilustrační foto
Další fotky: 
Ježčí zimoviště jsou hotova

Hromádky listí přikryté větvemi vznikly na deseti místech v Prostějově v sadech a parcích. Město tak dává možnost přezimovat nejen ježkům.

Městská zeleň tu není jen pro potěchu člověka, ale je také domovem mnoha živočichů. Obtíže jim však může způsobit i prosté zimování. S námětem pomoci přišel předseda Komise životního prostředí Libor Marčan.

„Nápad se mi tak zalíbil, že jsme jej komisi představili a ve spolupráci s odborem správy a údržby majetku města jsme vytipovali lokality. Dobrým příkladem pomoci jsou právě prosté hromady listí. Nejde o hromadu nepořádku, ale při bližším pohledu jde o horu života, kterému pomůžeme přežít nehostinné zimní měsíce,“ doplnila náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Zimoviště najdete na deseti místech. Dvě v Kolářových sadech - u MŠ a poblíž ulice Šmeralova, dvě místa ve Vrahovicích - v parčíku a v sadu, dále na Joštově náměstí, ve vnitrobloku Brněnská x Mozartova, na sídlišti Svobody, v Krasicích u rybníka, v Čechovicích na návsi a v Domamyslicích u Mlýnského náhonu. (red)

Komentáře

Co tam na zimu zazimovat celou prostějovskou radniční koalici, nebojte, nezmrznou, Raškové tak smrdí nohy, že bioplynem vytopí celá zimoviště!

Poslat nový komentář