Mikuláš naděloval malým i velkým pacientům v Nemocnici Prostějov

Mikuláš naděloval malým i velkým pacientům v Nemocnici Prostějov
ilustrační foto
Další fotky: 
Mikuláš naděloval malým i velkým pacientům v Nemocnici Prostějov

Úsměvy a rozzářené tváře vykouzlil ve čtvrtek 5. prosince Mikuláš se svou družinou, který přinesl nadílku dětem a pacientům LDN v Nemocnici Prostějov. Adventní atmosféru umocnila i vánoční výzdoba s nazdobeným stromečkem na obou odděleních a kulturní program žáků Střední zdravotnické školy v Prostějově.

Dětští pacienti přivítali mikulášskou návštěvu s radostí a za odrecitovanou básničku nebo zazpívanou písničku dostávali perníček s ovocem a balíčkem čokolád. „Mikuláš s čertem a andělem v podání studentek, které k nám chodí na praxi a připravily si doprovodný program, nadělil dětem nejen dobroty, ale i zážitek a jistotu, že ani v nemocnici o mikulášskou nadílku nepřijdou. Navíc během mikulášské návštěvy vždycky panuje přátelská a pohodová atmosféra, která malé pacienty rozveselí a rozptýlí je,“ říká Jana Dočkalová, vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Prostějov, s tím, že v současné době ošetřují pětadvacet dětí nejčastěji s respiračními a průjmovými onemocněními a jsou mezi nimi i pooperační stavy plánovaných výkonů. Na Vánoce zpravidla pečují o 15 dětí, které nemohou jít kvůli svému zdravotnímu stavu domů.

Velkou radost udělala pacientům Dětského oddělení také nadílka od společnosti MUBEA, která uspořádala sbírku hraček mezi svými zaměstnanci a předala dětem sbírku asi 30 hraček od plyšových zvířátek, přes stavebnice, až po kočárek pro holčičky nebo autíčka pro kluky.

I na oddělení LDN za sebou nechávala mikulášská trojice usměvavé pacienty, které kromě své přítomnosti a sváteční nálady obdarovala perníčkem a přáním k Vánocům. „Každoročně zveme Mikuláše, aby obdaroval pacienty, kteří si nemohou užít svátky doma s rodinou a musí advent strávit v nemocnici. Letos se postaráme přibližně o sedmdesát pacientů i během vánočních svátků,“ popisuje Danuše Kozáková, vrchní sestra oddělení LDN Nemocnice Prostějov, s kapacitou 96 lůžek, kde nejčastěji pobývají pacienti s interními a neurologickými diagnózami, onkologickými diagnózami a poúrazovými stavy.

Během adventu čeká pacienty na Dětském oddělení a oddělení LDN Nemocnice Prostějov 18. prosince ještě zpívání vánočních koled v podání studentů Církevního gymnázia a žáků ZUŠ v Prostějově.

(Zdroj: Nemocnice Pv)

Poslat nový komentář