O zámek ve Ptení se zajímají dva kupci

O zámek ve Ptení se zajímají dva kupci
ilustrační foto
Další fotky: 
O zámek ve Ptení se zajímají dva kupci

Zámek ve Ptení patří k nemovitostem, se kterými si majitel, město Prostějov, již několik let láme hlavu. Objekt nabídlo obci Ptení, několikrát se ho pokoušelo prodat. Jak sdělil na středeční tiskové konferenci primátor František Jura, o objekt se zajímají dva kupci.

„Jde o manželský pár z Francie, paní je ale Češka. Ti by rádi zámek používali k bydlení. Vybudovali by ale i restauraci, vinotéku, ubytovací zařízení," vypočítal Jura s tím, že by se museli zavázat k rekonstrukci objektu. Druhý kupec, který zastupuje skupinu lidí, se zatím konkrétně nevyjádřil.

„Musíme aktualizovat odhad nemovitosti, záměr odprodeje musí vyhlásit zastupitelstvo," dodal Jura. Znalecký posudek byl zpracován v roce 2016. Obvyklá cena zámku a přilehlých pozemků činila 3,6 milionů korun.

 

Zámek je situován v centrální části obce Ptení, je čtyřkřídlý, jednopodlažní až dvoupodlažní, částečně podsklepený, postavený původně v renesančním stylu. V každém rohu stavby se nachází věž, objekt je umístěn na návrší jako samostatně stojící objekt s přístupem po nezpevněné komunikaci ve vlastnictví Statutárního města Prostějova. Areál zámku je oplocen, v části je cihlová zídka. Jižně od zámku se nachází bývalá konírna. Vstupní brána je v severním traktu, ve kterém je umístěno rovněž schodiště na půdu a do sklepa. V západním traktu byly v minulosti byty, v jižním traktu se kromě bytových jednotek nacházel rovněž sklad civilní obrany. Východní trakt byl využíván původně jako kinosál a jako hospodářské místnosti. V současné době nejsou žádné prostory zámku využívány. (ber)

Foto: MMPv

Poslat nový komentář