Požadavky občanů. Nadzemní dráha i speciální dopravní značka

Požadavky občanů. Nadzemní dráha i speciální dopravní značka
ilustrační foto

Na webu města Prostějova se, mimo jiné, nahází kolonka Požadavky občanů nad mapou. Najdete v ní odkazy na nesvítící lampy, nepořádek u kontejnerů, ale i pár kuriozit. Dvě z nich vám dnes představíme.

„Bylo by možné vybudovat v Prostějově NADZEMKU - nadzemní dráhu pro vlaky - koleje,most, na stejné trase, kde dnes aktuálně jezdí vlaky. Podobně, jak to mají třeba v městě Chicago. A to nejen v místě bodu na mapě, ale i na těch pár zbývajících místech, kde dochází ke křížení se silnicemi. Bylo by to mimoúrovňové křížení. Prostě by to chtělo postavit železniční most přes celé město v jeho aktuálně dráze, aby vlaky neblokovaly auta v průjezdu a jsem si vědom, že někdy v budoucnu se mají dělat podjezdy na Vrahovické a u železáren - alespoň pro pěší a cyklisty. V případě uskutečnění mostu by se žádné díry kopat nemusely.Vlaky na Vrahovické by jezdily skoro stejně vysoko, jak auta po estakádě Haná, děkuji," psal jeden z občanů v prosinci 2019. Radnice u příspěvku pouze poznamenala, že je vyřešen. Tak co, myslíte, že budeme mít nadzemku?

Druhý požadavek je rovněž z prosince loňského roku a zcela jistě jej psal motorista. Posuďte sami. „Bylo by možné, abyste na přechod dali novou značku (kterou vymyslíte a schválíte), kde bude napsáno že AUTO má vždycky přednost a chodec nebo cyklista počká, děkuji." I tento požadavek radnice zařadila mezi vyřešené. Takže koukejte kolem sebe, třeba někde uvidíte fungl novou značku, jakou nikde jinde nemají. (ber)

Komentáře

V česku jedině tunely a v nich muzeum prostějovských tunelářů.Případně jedině značku bl.bec má všude přednost,protože ohrožuje okolí.Pozná se tím,že pracuje na radnici

Poslat nový komentář