Sakury se do Ječmínkovy ulice nevrátí, vzkazuje radnice

Sakury se do Ječmínkovy ulice nevrátí, vzkazuje radnice
ilustrační foto

Zhruba před deseti lety došlo k postupnému vykácení aleje sakur v Ječmínkově ulici v Prostějově. Stromy byly staré a začaly odumírat. Obyvatelům ulice bylo přislíbeno osázení sakurami, aby ulice získala svůj původní zjev. Dodnes nebyl zasazen jediný strom.

„Prašnost v naší ulici se zvýšila o 1000%, letní žár vyprahne trávníky do žluta.Stav podzemní vody je také alarmující a začínají domy sedat ve směru k ulici. Zajímalo by mě, zda se dočkáme osázení aleje sakur, nebo zda se mají obyvatelé začít starat sami. Neustále mluvíme o nulové uhlíkové stopě. Naše ulice má tím pádem minusový potenciál. Nic tady neroste, v létě je vše upražené a ani ptáci nemají kde hnízdit," dotázal se na webu města jeden z obyvatel, který si zároveň posteskl: „Naši ulici si lidé chodili fotit, protože to byl kouzelný růžový ráj."

Odpověď Odboru správy a údržby majetku města tlumočila mluvčí radnice Jana Gáborová. „Výsadbu stromů v ulici Ječmínkova nelze obnovit, jelikož uprostřed travnatého pásu je vedení zemního plynu a vody, což neumožňuje výsadbu stromů (ochranné pásmo)." Sakury, ani jiné stromy, se tak do Ječmínkovy ulice už nikdy nevrátí. (ber)

Ilustrační foto: pixabay.com

Komentáře

Tak už občané víte důvody,proč se tak kácí v Prostějově stromy.No a navíc někteří
lidé z toho mají peníze.

Gáborová největší lhářka ve městě.

Poslat nový komentář