Studenti mohou na zkušenou do ciziny. Na pobyt jim přispěje hejtmanství

Studenti mohou na zkušenou do ciziny. Na pobyt jim přispěje hejtmanství
ilustrační foto

Olomoucký kraj i v tomto roce finančně podpoří zahraniční studijní pobyty žáků středních škol a studentů vyšších odborných nebo vybraných vysokých škol. Podmínkou je, aby měli trvalý pobyt v našem regionu.

„Studium v zahraničí je pro mladé lidi velkou zkušeností, která podpoří jejich jazykové schopnosti a také zvýší možnosti uplatnění na trhu práce. Jelikož jsou však tyto studijní pobyty velmi nákladné, Olomoucký kraj na ně přispívá. Snažíme se tímto způsobem zamezit odlivu mladých vzdělaných lidí z našeho regionu,“ uvedl náměstek hejtmana pro školství Ladislav Hynek.

Z dotačního programu Studijní stipendium Olomouckého kraje na studium v zahraničí mohou žadatelé získat až tři tisíce korun na měsíc pobytu v cizině. Peníze mohou použít například k úhradě cestovních výdajů, ubytování, stravování či nákupu studijních materiálů.

Příjem žádostí o poskytnutí dotace v rámci 1. kola končí v pátek 17. ledna. Více podrobností o dotačním programu včetně přesných podmínek pro poskytnutí dotace najdou zájemci na https://www.olkraj.cz/05-02-studijni-stipendium-olomouckeho-kraje-na-studium-v-zahranici-v-roce-2020-prijem-zadosti-2-1-17-1-2020-cl-4693.html. (red)

Foto: olkraj.cz

Komentáře

A s nimi jako doprovod pojede vyžraný politik s podbradkem

Poslat nový komentář