ODS a nezávislé osobnosti „nadělovaly“ prospěšným projektům

ODS a nezávislé osobnosti „nadělovaly“ prospěšným projektům
ilustrační foto

Ve středu pozvali prostějovští občanští demokraté a nezávislé osobnosti několik aktivních Prostějovanů do Národního domu, aby jim předali šeky, které podpoří jejich neziskové projekty. Zrealizovali tím originální nápad „vrátit“ Prostějovanům částku, kterou získali jako odměnu za práci v orgánech městských společností.

Zástupci klubu ODS a nezávislé osobnosti města Prostějova v dozorčích radách společností s městskou majetkovou účastí už v prosinci oznámili, že po celý rok shromažďovali odměny za tyto funkce na transparentním účtu, aby je následně mohli rozdělit na podporu projektů prospěšných pro Prostějovany a naše město. „Vyzvali jsme prostějovskou veřejnost, aby navrhla projekty z oblastí kultury, sportu, vzdělávání a sociální sféry, které bychom mohli z těchto prostředků podpořit,“ vysvětlila postup náměstkyně primátora Milada Sokolová. Sešlo se mnoho návrhů. Podle radního Tomáše Blumensteina výzva padla na úrodnou půdu: „Prostřednictvím facebookové a e-mailové komunikace se nám sešla řada návrhů na zajímavé aktivity, které by si snad všechny zasloužily podporu.“ Na počátku nového roku se „modří“ sešli a z návrhů vybrali projekty, které získají jejich finanční podporu. „Rozhodli jsme se podpořit celkem pět aktivit a přispět navíc na jednu mimořádnou charitativní sbírku,“ shrnul zastupitel Jan Zatloukal.

Pomoc lidem v nouzi

„Chtěli jsme reagovat na mimořádnou tragickou událost, ke které došlo nedávno v Mostkovicích, a proto věnovali 20 tisíc na transparentní účet obce Mostkovice. Ten byl zřízen na podporu rodiny, které před Vánoci vyhořel rodinný dům v této obci,“ uvedl předseda prostějovské ODS a zároveň také zástupce klubu v jedné z městských společností Tomáš Lázna.

LIPKA, Mourek, zpěvačka i sportovci

Další podpořenou se stala organizace LIPKA, která poskytuje sociální služby, provozuje denní stacionář i chráněné bydlení. LIPKA získala od ODS a nezávislých osobností podporu ve výši 15 tisíc korun určenou na odborné vzdělávání jejích pracovníků. Deset tisíc korun si na podporu své činnosti odnesla zástupkyně spolku Mourek Prostějov Martina Ticháčková, který se věnuje péči o toulavé kočky v našem městě. Po pěti tisících dostali dva zástupci světa sportu: oddíl stolního tenisu TJ OP Prostějov a kulturista Jiří Procházka, u kterého dar poslouží jako příspěvek na jeho cesty po světových soutěžích, kde skvěle reprezentuje Prostějov. Zástupci ODS a nezávislých osobností samozřejmě nezapomněli ani na oblast kultury, a pěti tisíci korunami proto podpořili mladou prostějovskou zpěvačku Pavlu Aschenbrennerovou, u níž příspěvek míří k podpoře vydání nového CD s její vlastní tvorbou. „Cédéčko vyjde i díky této podpoře již na jaře tohoto roku. Jsem za podporu moc ráda,“ uvedla mladá prostějovská zpěvačka. (red)

Poslat nový komentář