Prostějovští Jestřábi vzdají hold Jaroslavu Palatému

Prostějovští Jestřábi vzdají hold Jaroslavu Palatému
ilustrační foto
Další fotky: 
Prostějovští Jestřábi vzdají hold Jaroslavu Palatému
Prostějovští Jestřábi vzdají hold Jaroslavu Palatému

Společný projekt Nadačního fondu Ivana Hlinky, Českého svazu ledního hokeje a agentury BPA Sport marketing Legenda pomáhá letos vstoupí do svého druhého ročníku tentokráte pod názvem Legenda legendám. Každý klub napříč hokejovým hnutím si mohl vybrat jednu osobnost, které chce vzdát hold. Jestřábi vzdají hold Jaroslavu Palatému, který byl aktivně spjatý s prostějovským hokejem téměř tři dekády a dodnes ho můžeme potkávat na zimním stadionu při utkaní Jestřábů.

Fanoušci se na speciální edice dresů svých oblíbených klubů mohou těšit na přelomu ledna a února v sezoně 2019/2020, ve které by legendární hokejista a trenér Ivan Hlinka oslavil 70. narozeniny.

Jaroslav Palatý (30. 5. 1938), rodák z Kostelce na Hané, byl osm roků nejlepším střelcem prostějovského týmu, dvakrát králem střelců II. ligy, šest let byl kapitánem mužstva. V tréninku velmi pilný, ke každému utkání nastupoval perfektně připraven. Na ledě odváděl vše, svými nevyzpytatelnými kličkami často odsuzoval protihráče do rolí přihlížejících.

Po ukončení hráčské kariéry působil dalších patnáct roků jako trenér prostějovské hokejové mládeže, ve dvojici s Miroslavem Koníčkem též u A-mužstva. Nejen hokejové, ale také morální kvality vynesly Jaroslava Palatého v šedesátých letech několikrát v příslušné anketě mezi deset nejúspěšnějších sportovců Prostějovska. Pracoval v prostějovských Železárnách. Nejprve jako mistr na výhybkárně, později pak třicet roků jako mistr i vrchní mistr odborné výchovy na středním odborném učilišti.

Hokejisté LHK Jestřábi Prostějov nastoupí ve speciálních dresech, na kterých bude v logu vyobrazen Jaroslav Palatý a které budou následně draženy ku prospěchu Nadačního fondu Ivana Hlinky, v rámci 46. kola Chance ligy. Tento zápas se odehraje v pondělí 27. 1. 2020 od 17:30 v Jihlavě s domácí Duklou.

(Zdroj: LHK Jestřábi)

Poslat nový komentář