Hra o stadion pokračuje

Hra o stadion pokračuje
ilustrační foto
Další fotky: 
Hra o stadion pokračuje
Hra o stadion pokračuje
Hra o stadion pokračuje

Stadion ve Sportovní ulici v Prostějově byl postaven klubem SK Prostějov a otevřen na jaře roku 1931. Od té doby prošel několika rekonstrukcemi a přestavbami. Nutno připomenout, že před druhou světovou válkou se hrál v Prostějově fotbal na špičkové úrovni.

Od roku 2000 se připravoval plán na potřebnou rekonstrukci a přestavbu stadionu v moderní fotbalový stánek s kapacitou 8 000 míst. Na tento projekt a ani na jeho úspornou variantu se však nenašel dostatek finančních prostředků. K definitivnímu úpadku stadionu došlo po roce 2003, kdy se tehdejší S. K. LeRK Prostějov Bořivoje Kresty vzdal druhé fotbalové ligy. Pozemky i stavby přešly do majetku prostějovského developera Marka Pořízky, od kterého je město kvůli vysoké ceně zprvu nechtělo odkoupit. Rovněž mu ale nepovolilo výstavbu domů. „S panem Pořízkou se zatím nemůžeme shodnout. Jednáme již delší dobu o případném odkupu, on ale prosazuje směnu stadionu za jiný nemovitý majetek. Ve hře byly mimo jiné domy na hlavním náměstí, což ale pro město není přípustná varianta," uvedl na poslední tiskové konferenci primátor Prostějova František Jura s tím, že věc není uzavřena a jednání budou pokračovat.

Stadion dále chátrá a pustne. Mimochodem, v roce 2006 byla „želízka" naposledy využita pro atletiku - konal se zde 60. ročník Velké ceny města Prostějova. (ber)

Foto: archiv ber

Poslat nový komentář