Grand Restaurant Festival po jedenácté

Grand Restaurant Festival po jedenácté
ilustrační foto

Po roční pauze zavítal do regionu Grand Restaurant Festival. Pro ty, kdo neznají – vybrané restaurace (v případě střední Moravy tři) nabízejí od půlky ledna do konce února za zvýhodněnou cenu jedno, dvou nebo tříchodové menu, které párují s vínem či pivem a k tomu ještě přidají jako pozornost třeba předkrm, polévku nebo dezert.

Přerovský podnik U Labutě je tradičním účastníkem festivalu a jeho návštěvou určitě nic nepokazíte. Rodina Šimkových, která restauraci vede, sází na regionální suroviny, jako je například tovačovský kapr nebo bramborové těsto, nebojí se je ale rafinovaně kombinovat s kaviárem či kanadským humrem. Výsledek vás nejen překvapí, ale i nadchne.

Mezi stálice festivalu patří i Penzion Myslivna ve Velkém Újezdu. Restaurace se drží konceptu, který má v názvu, a láká na jelení carpaccio či kančí líčka.

Poprvé se do projektu zapojil i olomoucký Steak Restaurant, jediný festivalový zástupce krajského města. Kupodivu vás tentokrát nečeká flák hovězího, ale šéfkuchař Jiří Dittrich kouzlí s tuňákem nebo telecím brzlíkem. Pokud jste ještě do Hodolan nezavítali, stojí za to sem zajít i kvůli vychytanému interiéru. A kdo si z nabídky festivalového menu nevybere, může se těšit od 2. února na přehlídku toskánských specialit v olomouckém Lobsteru. (red)

Ilustrační foto: pixabay.com

 

Poslat nový komentář