Příběhy klokánkových dětí. Lolu matka pálila cigaretami

Příběhy klokánkových dětí. Lolu matka pálila cigaretami
ilustrační foto

Z příběhu teprve dvanáctileté Loly mrazí. Kromě jména má dívka exotický také vzhled i původ. Její otec totiž pochází až z dalekého Senegalu. Žila dlouho jenom s matkou, ta se o ni bohužel ale nedokázala, dokonce ani nechtěla starat.

Dlouho žila s bezdomovci, matka ji psychicky i fyzicky týrala. „Matka jí říkala strašlivé věci. Nejčastěji urážela její vzhled a původ. Když nám to holčička vyprávěla, přišlo jí to zcela normální,“ popisuje teta z Klokánku. Lola měla paže plné jizev od cigaretových popálenin. „Když prý příliš křičela, dostala ještě řemenem. Maminka ji tak prý učila hodně vydržet,“ pokračuje Klokánek s vyprávěním.

Kdy přišla Lola do Klokánku, byla tichá, s vyrovnaným pohledem, příliš toho nenamluvila, spíše naslouchala. Nebylo na ní ale znát, že by v sobě dusila nějaké emoce. Jenomže poté, co se mohla mezi přátelskými lidmi uvolnit, všechny její pocity vyplavaly na povrch. „Psycholožce trvalo několik měsíců terapie, než se dokázala dívka začlenit do běžné společnosti. Než se začala usmívat a bavit se s ostatními,“ říká Klokánek.

Lola se nakonec naučila vycházet s ostatními a ze svých psychických problémů se dostala. K matce se nakonec naštěstí nemusela vracet. Do péče si ji vzali milí lidé, kteří ji seznámili s novými sourozenci. Lola tak skončila v malém rodinném domku obklopená lidmi, kterým na ní záleží. (red)

Ilustrační foto: pixabay.com

Poslat nový komentář