Městská policie bude udělovat Čestná ocenění

Městská policie bude udělovat Čestná ocenění
ilustrační foto

Zastupitelé budou rozhodovat o udělení čestných ocenění pro pracovníky Městské policie Prostějov. Udělovány by měly být čestné odznaky a plakety.

„Čestný odznak Městské policie Prostějov za zásluhy lze udělit strážníkovi nebo jiné fyzické osobě jako výraz ocenění za vynikající výsledky při zajišťování veřejného pořádku, nebo jako ocenění spolupráce s Městskou policií Prostějov, nebo jako ocenění za vynikající výsledky na úseku prevence kriminality. Čestný odznak Městské policie Prostějov za věrnost I., II. a III. stupně lze udělit za příkladný výkon služby strážníka, při dosažení délky služby 25, 20 nebo 15 let,“ objasnil primátor města a vrchní velitel Městské policie Prostějov František Jura a doplnil, že navrhovaní dosahují velmi dobrých výsledků, dosahují potřebné doby odsloužených let, vykonávají službu ve prospěch občanů a našeho města, a proto jsou navrhováni.

Udělována má být také Čestná plaketa Městské policie Prostějov. Tu lze udělit strážníkovi za příkladný výkon služby nebo provedení příkladného zákroku či úkonu mimo výkon služby, nebo i jinému zaměstnanci statutárního města Prostějova, či jiné fyzické či právnické osobě za nadstandardní jednání při zajištění veřejného pořádku.

„O udělení těchto čestných ocenění rozhodují zastupitelé na můj návrh. Zastupitelstvo může také rozhodnout o odebrání Čestného odznaku Městské policie Prostějov za věrnost a čestného odznaku Městské policie Prostějov za zásluhy strážníkovi v případě závažného porušení pracovních povinností, a to opět na můj návrh,“ pokračoval Jura.

O jakých konkrétních oceněních budou zastupitelé města rozhodovat?

1. Čestný odznak Městské policie Prostějov ZA VĚRNOST I. stupně - za 25 let služby:

2. Čestný odznak Městské policie Prostějov ZA VĚRNOST II. stupně - za 20 let služby:

3. Čestný odznak Městské policie Prostějov ZA VĚRNOST III. stupně - za 15 let služby:

4. Čestný odznak Městské policie Prostějov ZA ZÁSLUHY (red)

Ilustrační foto: MMPv

Poslat nový komentář