Státní smutek neovlivní dění v Prostějově

Státní smutek neovlivní dění v Prostějově
Václav Havel

V souvislosti s úmrtím exprezidenta Václava Havla byl vyhlášen třídenní státní smutek. Vlajky na budovách jsou staženy na půl žerdi, televize změnila program a omezila zábavné pořady. Až do pátku zůstanou uzavřena kasína a provozovny některých loterií. 

Program omezila i řada divadel v republice. Je pouze na zvážení pořadatelů, jakým způsobem státní smutek dodrží. Prostějované o akce naplánované na středu 21. prosince nepřijdou. Večerní koncert v městském divadle nebyl odvolán, kapela Létající rabín zde v určitém omezení svůj vánoční program naplní.

„Koncert bude samozřejmě zahájen pietní vzpomínkou a jeho program bude přizpůsoben státnímu smutku,“ informovala dramaturgyně Městského divadla Eva Zelená. 

Stejně tak se nemění termín dnešního utkání ve volejbale. V 18 hodin sehraje v hale Sportcentra utkání VK Modřanská proti týmu z polských Sopot. 

„Jelikož se jedná o mezistátní utkání v rámci CEV Champions League, nebylo možné termín odložit. Před utkáním uctíme památku Václava Havla tichou vzpomínkou,“ uvedl předseda správní rady VK Modřanská Prostějov Petr Chytil.

I Prostějované mohou podepisovat kondolenční archy k úmrtí bývalého prezidenta Václava Havla, a sice v informační službě vedle radnice nebo v Regionálním informačním centru v prostějovském zámku. K dispozici budou do čtvrtka 22. prosince.       

 (jap)

Poslat nový komentář