Dvoumilionový „průšvih“ na Dr.Horáka definitivně ukončen. Viník neexistuje

Dvoumilionový „průšvih“ na Dr.Horáka definitivně ukončen. Viník neexistuje
ilustrační foto

V únoru roku 2014 se na Základní škole Dr. Horáka v Prostějově objevil obrovský problém. V účetnictví školy "poletovaly" dva miliony. Město vyřešilo situaci výpovědí, kterou dalo tehdejšímu řediteli Ivanu Pospíšilovi a podáním trestního oznámení. Po víc než roce policie případ odložila s tím, že viník neexistuje. Město se odvolalo, neuspělo ale.

„Případ Policie ČR pod dohledem státního zástupce prověřovala. Byl v souladu se zákonem odložen,“sdělil tehdy redakci policejní mluvčí František Kořínek. "Město Prostějov podalo odvolání v této věci proti rozhodnutí policie," informovala redakci následně mediální referentka Anna Kajlíková. Podle dnešních vyjádření primátorky Aleny Raškové a náměstkyně Ivany Hemerkové město v tomto případě s odvoláním neuspělo. "Bylo nám oznámeno, že za škodu, která vznikla, nemůže být nikdo potrestán, protože nevznikla záměrně," vysvětlila PvNovinkám primátorka. "Udělali jsme vše, co se dalo. Proti tomuto rozhodnutí se ale už nemáme kam odvolat," dodala Hemerková.
Připomeňme, že v tehdejší kauze šlo nejen o přefakturování vysokých nákladů na elektrickou energii a vodu, ale také o účet, na který žákům školy chodily peníze za sběr starého papíru. V době kontroly bylo na kontě místo 300 tisíc pouhých třicet tisíc. Bývalý ředitel mimo jiné provozoval na náklady školy několik mobilních telefonů a část vybavení, které pořídil pro základní školu, využíval sám, nebo ho zapůjčil basketbalovému klubu, kde dnes působí jako předseda. (ber)

Komentáře

Zase se mi chce zvracet..........

Možná stačilo, aby se odpovědná náměstkyně starala více o svěřený úsek než o zakládní nového "hnutí" se směšným názvem PéVéČko, za které opět sedí na křesle náměstkyně. Ono platí Leninovo "Důvěřuj, ale prověřuj!" a to se PéVéČku nehodilo asi do krámu.
Buďte klidní, zákon o zachování hmoty platí i na peníze, nezmizely, jen se přestěhovaly někomu do kapsy.

Poslat nový komentář