Školáci se učili zvládat krizové situace

Školáci se učili zvládat krizové situace
Foto ZŠ a MŠ Palackého

Nedávno proběhl v ZŠ a MŠ Prostějov, Palackého ulice, již druhý ročník Dne bezpečnosti. Děti se například učily, jak zabarikádovat vstup do třídy před útočníkem.

Školáci se nedávno učili, jak postupovat v případě neočekávaných krizových situací. Nácvik se týkal bezpečnostní prevence, krizových postupů, krizové komunikace a první pomoci.

„Den pro školáky začal cvičením požárního poplachu a evakuací všech přítomných osob ve všech budovách základní školy. Žáci na prvních stupních nacvičovali barikádování, druhý stupeň měl činnosti rozdělené do dvou bloků, první pomoc a krizové situace,“ uvedla školní metodička prevence Eva Najbrová. Do programu pro žáky 5. až 9. tříd se zapojili i studenti Střední zdravotnické školy v Prostějově pod vedením zkušených pedagogů.

„Svá zranění měli studenti přímo mistrovsky namaskovaná. Co se týče poskytnutí první pomoci, byly bohužel výsledky našich žáků poněkud horší než v loňském roce, přestože vše se odehrávalo podle stejného scénáře. Vázla komunikace ve skupinkách, mnozí nevěděli, jak pacienta ošetřit. Zde máme rezervy, ale jelikož víme, kde nás bota tlačí, uděláme vše pro to, abychom příští rok byli lépe připraveni,“ doplnila Najbrová s tím, že zase nácvik řešení nečekaných nebezpečných situací, které ve škole mohou překvapit, se podařil žákům mnohem lépe než v loňském roce. Bodování bylo těsné, rozhodl hlavně čas, který jednotlivé třídy potřebovaly ke kvalitnímu zabarikádování v učebnách.   (Zdroj ZŠ a MŠ Palackého Pv)

 

Poslat nový komentář