Po nádraží bloumal 2,5letý chlapeček. Sám. Nikdo ho nehledal

Po nádraží bloumal 2,5letý chlapeček. Sám. Nikdo ho nehledal
ilustrační foto ber

V neděli kolem osmnácté hodiny si zaměstnanci drah všimli asi 2,5letého chlapečka, který se pohyboval po hlavním prostějovském nádraží. Když se chlapec dostal i do kolejiště, zjistili, že je sám a povolali pomoc. Hošíka ale nikdo nehledal.

"Chlapečka jsem si všimla kolem šesté večerní, v hale byli lidé a já nezaregistrovala, ke komu patří. Jenže o hodinu později byl na nádraží pořád a dokonce i v kolejišti, evidentně bez dospělého doprovodu. To už jsme ho chytili a kontaktovali městskou policii," uvedla jedna z pracovnic drah. Podle jejích slov ale strážníci žádné ztracené dítě nahlášeno neměli, stejně jako Policie ČR, která na místo také dorazila. Policisté nakonec vypátrali rodinného příslušníka, který si dítě vyzvedl. Potrestán za ztracení chlapce, o kterém rodina nevěděla bezmála dvě hodiny, nebude podle Policie ČR nikdo, jak uvedl tiskový mluvčí. 

"V neděli jsme po devatenácté hodině přijali oznámení od MP Prostějov, že na Hlavním vlakovém nádraží v Prostějově byl nalezen osamocený asi 2,5letý chlapec. Na místo jsme opravdu přivolali pracovnici OSPODu, která si měla chlapce v případě nenalezení příbuzných převzít. To nakonec nebylo potřeba, protože jsme vypátrali rodinného příslušníka, který si chlapce převzal," sdělil redakci František Kořínek s tím, že ve věci policisté neshledali protiprávní jednání a proto věc odložili. (ber)

Komentáře

Vzhledem k lokalitě tipuji na "etnika". Proto taky zřejmě ta nechuť policie cokoliv řešit.

Taky nechápu, jak je možné, že Policie nikoho nepotrestala. Někdo je snad za dítě zodpovědný. Policii přijde normální, aby bylo dítě v takovém ohrožení života a všechno se jen tak přešlo??? Asi tu někdo nedělá co mu zákon ukládá.

No tak to by měl jít ten šéf policie "od válu", protože není možné, aby 2,5letý chlapec se potuloval sám. Jak je to možné? Za toto dítě je někdo zodpovědný a ten selhal. Kdyby ho přejel vlak, tak jak by se to řešilo potom? Zase nijak? Úchylů je plný svět a ono se nic nestalo? Za co tam u té policie berete takové prachy? A nebo se vám nechtělo otvírat nějaké správní řízení, když se tedy doopravdy nic nestalo. Zbytečné papírování, že? Ale ono se stalo, a hodně, ale je škoda že z vás co jste u toho byli to nikdo nepochopil.

Poslat nový komentář