Projekt Polévka bezdomovcům se opět rozjíždí. Hledají se dobrovolníci

Projekt Polévka bezdomovcům se opět rozjíždí. Hledají se dobrovolníci
ilustrační foto

V loňském roce se v Prostějově poprvé rozjel projekt pomoci bezdomovcům. Nápad Jan Šmídy s jakoukoliv pomocí bezdomovcům, ať již s nabídkou ošacení či potravin, rozvinula Milada Sokolová. Tak vznikl projekt Polévka bezdomovcům. Ten se těšil velké oblibě a tak se od 1. února rozjede znovu. Organizátoři hledají dobrovolníky. 

„Od 1. února budeme vydávat lidem bez domova teplé polévky s chlebem. I letos to bude u místního nádraží, kde se zdržuje početná komunita lidí bez domova. Polévky se budou vydávat vždy v době od 11:30 do 12:30 hodin, a to od pondělí do soboty“ vysvětlují organizátoři, Sokolová se Šmídou. Sokolová lokalitu opět konzultovala i s ředitelem Azylového domu Janem Kallou. "Pan ředitel zná velmi dobře zdejší komunitu. Podle jeho poznatků se v současné době nejvíce těchto lidí zdržuje v okolí nákupní zóny v Držovicích," vysvětlila Sokolová. Rozdávání jídla bude trvat dva měsíce, tedy do konce března.  

"Opět jsem se obrátila s prosbou o zajištění polévek na Národní dům, který vaří skutečně velmi rozmanitě a neskutečně chutně. Polévky vždy jednorázově hradím koncem měsíce. Provedla jsem též zábor prostranství, stále ale zůstává otevřená otázka dobrovolníků", uvedla Milada Sokolová. „Potřebujeme pár lidí, nejlépe s autem, kteří by byli ochotni věnovat zhruba hodinu a půl svého času, jídlo vyzvednout a rozdat,“ dodal Jan Šmída, který co by student nemůže kromě sobot čas tomuto projektu věnovat. Máte-li tedy chuť a čas pomoci, obraťte se na organizátory na telefonním čísle: 603218887. (ber)

Komentáře

Za vlády ČSSD a ANO a křesťanských lidovců jsou nějací bezdomovci?To snad není možné.To je nějaká pomluva.

Poslat nový komentář