Zastupitelé schválili laureáty Cen města Prostějova za rok 2021

Zastupitelé schválili laureáty Cen města Prostějova za rok 2021
Foto sos-vesnicky

Zastupitelstvo města Prostějova na úterním jednání  udělilo Ceny města Prostějova za rok 2021 pětici osobností. Dvěma z nich se ocenění dostalo in memoriam.

První osobností je PhDr. Věra Běhalová, in memoriam. Prostějovská rodačka, kunsthistorička a autorka prací o architektuře. Cenu obdržela u příležitosti 100 let od jejího narození. Místem jejího posledního odpočinku je prostějovský hřbitov. Druhou osobností, oceněnou in memoriam, je Albert Halmo, propagátor amatérské fotografie v Prostějově a organizátor výstav.

Třetí oceněnou osobností je MUDr. Vlastimila Minaříková, bývalá primářka dětského oddělení Nemocnice Prostějov. Město ji ocení za celoživotní osobní přístup a obětavost ve vztahu k pacientům.

Další osobnost je z řad ozbrojených složek. Plk. PhDr. PaedDr. Pavel Novák, MBA, bývalý vedoucí územní odboru Prostějov PČR. Cenu obdrží za příkladnou reprezentaci a prosazování dobrého jména PČR.

Poslední laureátkou je sociální pracovnice, SOS Kompas, Prostějov, Mgr. Regina Šverdíková. Ocenění jí přinesla dlouhodobá činnost, věnovaná ochraně dětí a pomoci rodinám s dětmi při řešení tíživých životních situací. (ber)

 

Poslat nový komentář